Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

 

TUDOM , HOGY A KRITIKA MINDENKI FÁJ, DE AZÉRT

 

ÁLLJUNK MEG EGY FÉLDECIRE EMBEREK !

 

 

Mindenestre  nem fogok használni  nagy szavakat és el szeretném kerülni , hogy bárki is megsértődjék , épp ezért megpróbálok úgy fogalmazni , hogy mindenki magára ismerhessen.

 

Előszőr is tisztába  kell egy - két dolgot a fejekben tenni. Tudjuk jól  , hogy az amatőr sport azért amatőr sport , mert mindenki a saját munka illetve elfoglaltsága végett , úgy tud edzésre, edzőmeccsekre , bajnokira  jönni ahogy a munkája , vagy a családi elfoglaltsága engedi megkívánja.

Ezt tudomásul is veszi a Vezetőség, mert mindenkinek ismeri a problémáit, elfoglaltságait , átlátható hülye kifogásait , amit ha egy kutya megenne , már másnapra megdöglene stb.

 

Tisztában vagyok és tudom , hogy nem a CSAPATOT teszik az első helyre a család és a munkahely után a játékosaink többsége .

 

De ! 

 

Mikor fogja már valaki egyszer is észrevenni , hogy ezt a pályát a Csillaghegyi MTE bérli a Külkereskedelmi SC .-től ?

Tudom ez senkit érdekel , de ha egy cseppet is belenézel a háttérbe akkor tudnod kell , hogy a sportolási hozzájárulásodból ( magyarul tagdíj ) kell megvalósítani azt , hogy egy mérkőzést meg lehessen rendezni

 

Csak hogy tudd ! A  Bajnokság úgy kezdődik , a nyár közepén ,  hogy először is az Elnök úrral való személyes , vagy épp  telefonos egyeztetéssel megtárgyaljuk , hogy hogyan is szeretnénk a 2010 - 2011 -es bajnokságban a lehető legjobban szerepelni.

Kit , vagy kiket kellene leigazolni, átigazolni , és ki , vagy kik azok   akitől szívesen megválnánk. Innentől kezdve él,   a még nem is létező együttes .

 

Meghatározott időpontokra egy kidolgozott terv szerint az edzőmérkőzések jó előre le vannak kötve, amit a honlapon naprakészen mindenki előtt tiszta lehet.  Természetesen ez az ügyintézés  sem ingyen van.

 

Ezután  jött el az ideje , hogy be  kell nevezni a Csapatot a bajnokságba.

 

Nevezési és tagdíjat is be kell fizetni. A játékvezetői díjról ne is beszéljünk, mert az sem érdekel senkit sem.

 

( Itt még nem is talákoztál senkivel de már kifizetett a CSMTE

 

 egy elég szép összeget )

 

Szép lassan elkezdődnek az edzések , hol vannak ,  hol nincsenek, hol eltünnek, hol nyaralnak, vagy éppen sérültek vannak. Szóval az amatőr szint legallján toporgunk , úgy hogy minden lehetőség adva van meg van teremtve az edzésre. Mindenkinek van labdája , kidolgozott edzésterv szerint kapjátok a terhelést ( de minek , mert ha kihagysz két három edzést  akkor csak az edző munkája és ideje van benne ) , melegvizet stb. Mondanom sem kell , hogy ez is anyagiakat igényel.

 

 

Aztán olyan dolgok jönnek amik igencsak súlyosnak mondható jó Magyar forintba kerülnek. Hogy mire gondolok ? Hát arra , hogy mint mindenki tudja , hogy ezt a munkát ki végzi el. Igen a pálya karbantartására gondolok .

Csak , hogy tudd  10.000 forintocskába  kerül egy  fűnyírás.

Idáig minden héten meg lett csinálva. Kezdj el számolni , hogy hány hete kezdtük el az edzéseket ? Ugye milyen érdekes összeget kaptál ? És most add hozzá , hogy augusztus 10 elmúlt és még egy kanyit sem tett hozzá senki a saját kedvteltéséhez.

 

Igen arra gondolok , tisztelet a kivételnek , ( 4 fő )

 

aki legalább a játékengedély árát kipengette

 

de még a tagdíjról nem is álmodott ,

 

hogy azt is le kellene rendezni !

 

Na menjünk tovább ! A következő lépésben be kell jelenteni a mérkőzést a BLSZ.-be, valamint az ellenfelet is értesíteni illik két héttel  a mérkőzés elött. Ez sincs ingyen !

 

 INNENTŐL KEZDVE FEL TESZEM A KÉRDÉST ,

HOGY MI IS VOLT A HIBA ,

HOGY KIESTÜNK A MAGYAR KUPÁBÓL?

 

 

 

 

Meglátásom szerint , az idősebb játékosok az összetartozás , összetartás , enyhe kis fényét sem próbálják  erősebb fokozatra állítani a fiatalokra vetítve.

 

Az érettebb , és a már beérettnek mondható  játékosaink közül , egyetlen egyszer sem tapasztaltam azt , hogy legyen az bárki is , és odament volna ( nem megához hívja ) az utánpótlás játékosaink közül ( akik már játszottak is Velük együtt ) bármelyikéhez  is , és szakít rá legalább egy - két percet , hogy elbeszélgessen vele , mi több bíztassa ( ne ledumálja ) magyarul megismerje a saját egyesületének a játékosát .

 A meccs végén pedig , legyen az edző , vagy éppen most kupameccs , ne  azt lehessen hallani egymás közt mormogva , hogy mit tud ez a kölyök , mit akar itt  ez a kisgyerek !

 

Nézzen magába mindenki  aki kezdő volt a MK meccsen kapustól a legutólsó támadóig.

Kívűlről úgy nézett ki a tizenegyünk mintha most találkoztak  volna össze az öltözőben először,  mert  a Kenyérfényesítő sc .-ből lettek most átigazolva  a Megye 10.-ből.

 

A fiatalokról is meg azért a véleményem. Amíg egy siheder annyit nem tud az öltözöi íratlan szabályból , hogy ezen a szinten ( de még a magasabb osztályokban is )  nekik kell a mobil kaput kivinni, lehozni, a hálót nekik kell feltenni levenni, a flaskákat nekik kell megtölteni kivinni, és ha szólnak nekik akkor is  csak megjegyzéssel tudnak (  MIÉRT PONT ÉN ? ) az ember mellet elmenni.

 

Azért ez már egy tyeppet felháborító. Van aki még arra sem képes,  nem elég hogy elkésik , de még oda sem köszönön az embernek , hanem simán elmegy mellettem mint a szél .

Ez már nem neveletlenség kérdése ez szó szerint parasztság.

 

 

Csendben megjegyzem az öregektől várt  teljesítmény jóval alább volt teljesítve , ( ha ezt a teljesítménynek lehet nevezni )  mint a most mélyvízbe dobott srácok munkája .

 Tipikusan  edzőbuktató meccset sikerült összehozni.

Na de térjünk a lényegre . Ugye úgy kezdődik , a csapat összeállítása , hogy végy egy ( jó ) kapust. Megtörtént !

 

Állíts eléje négy olyan játékost aki meg tudja oldani a feladatot, mi több szinkronban tud lenni a hálóőrrel.  Ez is adott , hiszen olyan négyes fogat volt a kapus előtt,  akik régóta ismerik egymást és 27 év az átlagéletkor . Ennél jobbat egyenlőre el sem lehet képzelni, Csillaghegyi szinten. Úgy gondolta  a Vezetőség !  Lehet hogy mink tévedtünk , vagy tényleg csak ennyit tudtok ?

 

Középen a támadóink a mögött fiatal titánok vették fel ( vették volna fel a versenyt )  a meccs amúgy is gyenge lüktetését .

Igazából nem a pálya széléről kellett volna írányítani a meccset , hanem a CSAPAT lett volna beszédképes ami ezen a szinten is joggal elvárható, talán mi több más lett volna a játék !

 

Támadó játékunk pedig csak papíron volt ( nem is volt ) . A Tátiak kapusa akkor ért labdához amikor a játékvezető a meccs elején oda adta a kezibe , hogy meggyőzödjön róla , hogy mivel kell majd szembesülnie. Hát erre nem került sor, mert még  jóformán a kaput sem találtuk el.

 

A meccs után persze hogy mindenki okos  volt.

Ezért nem szeretem a TV-és  meccsek szünetében és a meccs végén a szakkommentárokat hallgatni, mert ha vége a derbynek akkor iszonyú könnyű megmagyarázni és belénk dumálni a( hogyiskellettvolna)  felelősséggel nem tartozó kijelentéseket tenni, mi több osztani az észt.

De ez itt most más lekvár , ezt mink főztük,  ezt nekünk kell megenni ( benyelni, szégyelni magunkat ) és csak magunkat , inkább csak Magatokat lehet okolni ezért a súlyosnak mondható vereségért. Nem is értem azokat akik ezt meg akarják magyarázni.

 

Az öltözőben mindenkinek el lett mondva , hogy mit és hol kell játszania, ehhez képest ahogy a pályára léptetek mindez elreppent . Szóljatok , ha unjátok a taktikai értekezletet , a táblát, merjétek azt mondani , hogy Imre bácsi elég szövegből , tudjuk , mink hogy mit kell csinálni , hagyjon már békén ezzel szarral minket.

 

Csakhogy ez nem így működik. Tudomásul kellene végre venni azt , hogy a csapat Vezetője nevezetesen Boldizsár Imre úr , anyagi és erkölcsi, jelenlétével tudtok itt a Csillaghegy csapatában játszani, egy olyan egyesületben amit 1904.-ben alapítottak  . 

 

 Gyula bácsi

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Budapest-nek

(Kovács Gyula, 2010.08.12 14:00)

Amennyiben az Anonimitás feloldódik, úgy abban az esetben tárgyalhatunk mindenről. Én vállalom mindenhol a nevemet.

A hiba!

(1 szurkoló, 2010.08.12 13:36)

Lehet hogy az volt a baj h a Balogh nem játszott!

Budapest

(szubjektív észrevétel és kérdés, 2010.08.12 10:59)

Rengeteg kritika éri a CSMTE részéről a BLSZ-t és annak játékvezetőit - természetesen ennek is lehet alapja.

De vice versa. Nem lehet, hogy az ilyen és ehhez hasonló történések, és - tisztelet a kivételnek - az alázat hiányának volt elsősorban köszönhető az BLSZ I-ből való kiesés, nem elsősorban az egyébként bizonyára létező játékvezetői hibáknak???

Csak kérdeztem...??